Nea Paideia-Glossa
Επιστημονική Ένωση Νέα Παιδεία
Ταυτότητα Αρχείο Τρέχον τεύχος Δραστηριότητες Συνδρομές Επικοινωνία Ειδήσεις Αρχική σελίδα
Περιοδικά "Νέα Παιδεία" - Γλώσσα

Nea Paideia-Glossa
-
-

Ειδήσεις - Προσκλήσεις

Δειτε ολα τα ενημερωτικα δελτια (2011-2017)

 • 4/1/2019: Ενημερωτικό δελτίο Ιανουαρίου 2019

 • 4/1/2019: Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους 168.

 • 3/1/2019: "Δημιουργικός Λογοτεχνικός Λόγος στο σύγχρονο σχολείο: Αναζητώντας μια διαφορετική σχέση με την τέχνη του Λόγου στη σχολική τάξη": Επιστημονική-Επιμορφωτική Συνάντηση Διαλόγου και  Κριτικής, Αθήνα, Αίθουσα εκδηλώσεων Ερασμείου Ελληνογερμανικής Σχολής, οδός Αριστείδου, Κάντζα. Διοργάνωση: Ιόνιο Πανεπιστήμιο-ΜΠΣ "Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες", Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή, επιστ. ένωση "Νέα Παιδεία". Σάββατο, 2/2/2019, ώρες 9.00 π.μ.-15.00 μ.μ. Δείτε το πρόγραμμα και την αφίσα. Δηλώσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

 • 10/1/2018: Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου, τα εκπ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η επιστημονική ένωση Νέα Παιδεία διοργανώνουν συνέδριο με τίτλο "Γλώσσα, Ιστορία, Αξίες και Πολιτισμός: Αναζητώντας δρόμους ανανέωσης των φιλολογικών μαθημάτων", 10-11 Φεβρουαρίου 2018, στα εκπ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Ελ. Βενιζέλου 112-114, Περιστέρι. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου.

 • 7/1/2018: Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους 164.

 • 4/11/2017: Δείτε τα περιεχόμενα του τεύχους 163.

 • 3/9/2017: Προκήρυξη του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ

 • 11-12/2/2017: Διδάσκοντας και ''συνομιλώντας'' δημιουργικά με την Ιστορία στο σύγχρονο σχολείο: Διημερίδα φιλολόγων. Διοργανωτές: Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Tμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου, Νέα Παιδεία. Δείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα.

 • 7-28/11/2016: Η Ιστορία συνομιλεί με τον κινηματογράφο στο σύγχρονο σχολείο. Επιμορφωτικό πρόγραμμα στο Ίδρυμα Λασκαρίδη. Διοργανωτές: Ίδρυμα Λασκαρίδη, Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Tμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Δείτε πληροφορίες στην ιστοσελίδα.

 • Tο Σπίτι της Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, το επιστημονικό περιοδικό Νέα Παιδεία, το λογοτεχνικό περιοδικό ΦΡΕΑΡ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 στο Σπίτι της Κύπρου, Ξενοφώντος 2Α, Αθήνα. Δείτε το πρόγραμμα.

 • 4/6/2016: Διαβάστε το άρθρο του Κ. Αγγελάκου σχετικά με τις προτάσεις γύρω από το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών με τίτλο "Οχι άλλα υποκριτικά δάκρυα για τα Αρχαία Ελληνικά", Εφημερίδα των Συντακτών, 3/6/2016.

 • 13/5/2016: Δείτε τη βραχεία λίστα του διαγωνισμού και τα τελικά αποτελέσματα.

 • 14/2/2016: Η Νέα Παιδεία ταξιδεύει με την έκθεση για το "Αϊβαλί" στην Κέρκυρα. Ένα χρόνο μετά την σημαντική έκθεση: «Αϊβαλί, ένα ταξίδι στο χρόνο» στο μουσείο Μπενάκη, και μια επιτυχημένη διαδρομή με σταθμούς τη Λέσβο, τα Χανιά, τη Λάρισα, την Πάτρα και τα Ιωάννινα, η Κέρκυρα φιλοξενεί το «Αϊβαλί». Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το σύνολο των εκδηλώσεων στην ιστοσελίδα του Ιονίου Πανεπιστημίου.

 • 1/2/2016: "Μελετώντας και διδάσκοντας την αρχαία γλώσσα και σκέψη στο σύγχρονο σχολείο": Διημερίδα για φιλολόγους στις 6 και 7 Φεβρουαρίου 2016. Διοργάνωση: Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου σε συνεργασία με τη "Νέα Παιδεία". Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στη σχετική ιστοσελίδα.

 • 30/11/2015: Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα "Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου, η επιστημονική ένωση "Νέα Παιδεία" και η ΕΡΤ προκηρύσσουν τον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό και Φοιτητικό Διαγωνισμό Ιστορικού Ντοκιμαντέρ.

 • 4/10/2015: Η Νέα Παιδεία συμφωνεί και προσυπογράφει το κείμενο διαμαρτυρίας της Πρωτοβουλίας Εκπαιδευτικών για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα σχετικά με την αντιμετώπιση του μαθήματος της Ιστορίας. Δείτε την ανακοίνωση.

 • 30/9/2015: Κύκλος τριών συζητήσεων με τίτλο "Η ιστορία στην κόψη του λόγου: Τρεις οριακές στιγμές της ελληνικής ιστορίας μέσα από τη λογοτεχνία". Είσοδος ελεύθερη για τα μέλη των διοργανωτών της εκδήλωσης. Δείτε το πρόγραμμα.

 • 7/8/2015: Το Ίδρυμα Λασκαρίδη ανακοίνωσε τα εκπαιδευτικά του προγράμματα για το Λύκειο για το σχολικό έτος 2015-2016. Σε αυτά συμμετέχει και η Νέα Παιδεία με δύο σεμινάρια. Συγκεκριμένα, τα εξής: «Διότι δεν συνεμορφώθη...: τιμωρίες και βίαιες αντιδράσεις των μαθητών απέναντι στους συμμαθητές ,το σχολείο και την κοινωνία κατά τον 20ό αιώνα" και "Οι μαθητές ερευνούν, μελετούν, κρίνουν την ιστορία του 20ού αιώνα μέσα από την τέχνη του κινηματογράφου". Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το σχετικό αρχείο.

 • 10/5/2015: Δείτε την ανακοίνωση της Νέας Παιδείας για τη μείωση ωρών διδασκαλίας της Λογοτεχνίας στη Γ΄ Λυκείου.

 • 1/4/2015: ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΝΟΜΗΣ - "Το σχολείο δημιουργεί". Η τελετή απονομής των βραβείων για τους μαθητικούς διαγωνισμούς που προκήρυξαν οι εκδόσεις Μεταίχμιο και η Νέα Παιδεία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 25 Απριλίου 2015, στις 10.00 π.μ., στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" (Πειραιώς 206, Ταύρος). Δείτε στην ιστοσελίδα τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και τα έργα που διακρίθηκαν.

 • 31/3/2015: Η τελετή απονομής του 2ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ θα γίνει την Παρασκευή, 17 Απριλίου 2015, ώρα 11.00, στα Γενικά Αρχεία του Κράτους, Δάφνης 61, Ψυχικό. Δείτε την πρόσκληση και την αφίσα.

 • 25/3/2015: Ο λαός, λοιπόν, όλοι εμείς, φτιάχνεται από ελεύθερους και ίσους πολίτες, που αποφασίζουν για την κοινή μοίρα τους, ξεπερνώντας διακρίσεις όπως η φυλή, το γένος, η θρησκεία και η γλώσσα. Όταν ο Ρήγας σχεδίαζε τη «Νέα Πολιτική Διοίκηση», δηλαδή το Σύνταγμα του κράτους που θα γεννιόταν με την επανάσταση, έλεγε ότι: «ο αυτοκράτωρ λαός είναι όλοι οι κάτοικοι του βασιλείου τούτου, χωρίς εξαίρεσιν θρησκείας και διαλέκτου, Έλληνες, Βούλγαροι, Αλβανοί, Βλάχοι, Αρμένηδες, Τούρκοι και κάθε άλλο είδος γενεάς». Λίγα χρόνια πριν, το επαναστατικό σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών ξεκινούσε με μια συγκλονιστική φράση: «εμείς, ο λαός…»: Μήνυμα του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου. Δείτε το πλήρες κείμενο.

 • 21/3/2015: Κεντρική ομιλία του Αναπλ. Καθηγητή και Διευθυντή του περιοδικού Νέα Παιδεία Κώστα Αγγελάκου στο συνέδριο "Καλές πρακτικές και και καινοτομία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση", στις 14 και 15 Μαρτίου 2015, που οργάνωσαν η ΠΑ.Π.Ε.Δ.Ε. και το Ελληνοαμερικανικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα σε συνεργασία με το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

 • 8/2/2015: Η τοποθέτηση στο 360pedia.gr του Κώστα Αγγελάκου, διευθυντή της Νέας Παιδείας, για τα νέα Αναλυτικά Προγράμματα. Δείτε επίσης το άρθρο "Ακαιρος ιδεολογικός πόλεμος για την αριστεία".

 • 19/01/2015: Τα Εκπαιδευτήρια Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η επιστημονική ένωση "Νέα Παιδεία" διοργανώνουν διημερίδα επιστημονικού λόγου και παιδαγωγικού αναστοχασμού με τίτλο "Αναζητώντας δρόμους δημιουργικής διδασκαλίας της Επιστήμης, της Γλώσσας και της Τέχνης στο σημερινό σχολείο-Προσεγγίζοντας κριτικά τα Νέα Προγράμματα Σπουδών του Λυκείου" στις στις 14-15 Φεβρουαρίου 2015, στην Αίθουσα εκδηλώσεων "Οδυσσέας Ελύτης" των εκπαιδευτηρίων. Είσοδος ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες και online εγγραφή δείτε την ιστοσελίδα. Δείτε επίσης την πρόσκληση, την αφίσα και το πρόγραμμα.

 • 15/11/2014: Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες», το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη, το Πειραματικό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» διοργανώνουν το 1ο Συνέδριο Ιστορικής Έρευνας και Διδασκαλίας της Ιστορίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 28/11/2014, 17:00-21:00 και το Σάββατο, 29/11/2014, 09:00 - 14:00, στον χώρο του Ιδρύματος Αικατερίνης Λασκαρίδη, 2ας Μεραρχίας 36 & Ακτής Μουτσοπούλου.  Οργάνωση – Συντονισμός: Κώστας Αγγελάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών. Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα.

 • 13/11/2014: Δείτε την πρόσκληση και το πρόγραμμα της ημερίδας "Πρόσβαση στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Ανιχνεύσεις της ελληνικής και της διεθνούς εμπειρίας", που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014, ώρα: 09.00-18.50, στο Πολιτιστικό Κέντρο-Εντευκτήριο ΕΚΠΑ, Κτήριο "Κωστής Παλαμάς", Ακαδημίας 48 και Σίνα, Αθήνα. Επιστημονικός υπεύθυνος: Δ. Ματθαίου, ομότιμος καθηγητής του ΕΚΠΑ.

 • 17/10/2014: "Το σχολείο δημιουργεί": Πανελλήνιοι Μαθητικοί Διαγωνισμοί για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Γυμνασίου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο και τη Νέα Παιδεία. 1) Διαγωνισμός σκίτσου, γελοιογραφίας, κόμικς με θέμα τις αλλαγές του περιβάλλοντος, 2) Διαγωνισμός αστυνομικής ιστορίας ή σεναρίου με ήρωα τον Σέρλοκ Χολμς 3) Διαγωνισμός δημιουργικής γραφής (ιστορία επιστημονικής φαντασίας) και 4) Διαγωνισμός διαφημιστικής καμπάνιας κατά των ναρκωτικών. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ανακοίνωση. Την επιστημονική ευθύνη έχει ο Κώστας Αγγελάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών στο Τμήμα Ιστορίας του Ιoνίου Πανεπιστημίου, διευθυντής του περ. ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ.

 • 30/9/2014: 2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ιστορικού Ντοκιμαντέρ. "Προσεγγίζουμε κριτικά το παρελθόν: Στιγμές του 20ου και του 21ου αιώνα". Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε α) μαθητές του Γυμνασίου, της Α, Β΄ και Γ΄ Γενικού και Εσπερινού  Λυκείου και ΕΠΑΛ, τους μαθητές των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας της Ελλάδας και της Κύπρου, καθώς και σχολείων της Ομογένειας, β) προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές των ιστορικών και των άλλων τμημάτων κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, των ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων. Θεματικό πεδίο του διαγωνισμού είναι η Σύγχρονη Ελληνική, Ευρωπαϊκή και Παγκόσμια  Ιστορία. Ειδικότερα: ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Ο  20ος αιώνας, ο αιώνας των αντιφάσεων-ΓΙΑ ΤΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΑ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ: Η Ελλάδα της κρίσης-από το παρελθόν στο παρόν. Δείτε περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

 • 10/9/2014: Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου για την Εκπαιδευτική Πολιτική "Edupolicies 2014", που διοργανώνει η Ένωση Εκπαιδευτικών Μουσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, ευρωπαϊκούς οργανισμούς και επιστημονικές ενώσεις. Μεταξύ αυτών και η Νέα Παιδεία. Αθήνα, 26-28 Σεπτεμβρίου 2014. Πληροφορίες στο edupolicies@primarymusic.gr.

 • 20/6/2014: Θα πραγματοποιηθεί η Γενική Συνέλευση της Νέας Παιδείας την Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014, στο βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Πατάκη, στις 19.00. Όποιος επιθυμεί να παρακολουθήσει τις εργασίες και να εγγραφεί συνδρομητής μπορεί να προσέλθει.

 • 13-14/6/2014: Η Νέα Παιδεία συμμετέχει στο συνέδριο "Κρίσιμα δικαιώματα - δικαιώματα σε κρίση", που διοργανώνει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, στις 13 και 14 Ιουνίου 2014, στην Αθήνα (Αίθουσα Εκδηλώσεων ΤΕΕ, Νίκης 4). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα και στο email info@hlhr.gr.

 • 15/05/2014: Παρουσίαση του βιβλίου "Κριτικές προσεγγίσεις του ναζιστικού φαινομένου", σε επιμέλεια του Aγγελου Παληκίδη, από τις εκδόσεις Επίκεντρο. Το βιβλίο παρουσιάζουν οι: Κώστας Αγγελάκος, Κωστής Παπαϊωάννου, Χριστίνα Κουλούρη. Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη, 15 Μαΐου 2014, ώρα 19.30, στο Polis Art Cafe, Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Αθήνα. Δείτε την πρόσκληση.

 • 9/5/2014: Ημερίδα με θέμα "Επίκαιρα, ανοικτά ζητήματα αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης: οι επιπτώσεις στους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία", Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014, 18.00-21.00, Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα "Αντώνης Τρίτσης"), Ακαδημίας 50, Αθήνα. Οργάνωση: Μονάδα Μεθοδολογίας Πολιτικών και Πρακτικών Επιμόρφωσης, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με το περιοδικό "Νέα Παιδεία" και την Πανελλήνια Παιδαγωγική Εταιρεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Πληροφορίες στο αρχείο.

 • 06/05/2014: "Το σχολείο του αύριο - μια ανάγκη του σήμερα". Η Νέα Παιδεία συμμετέχει στη συζήτηση για την εκπαίδευση στο πλαίσιο του κύκλου "Λέξεις και σκέψεις", την Τρίτη, 6 Μαΐου 2014, ώρα 19.00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.  Ομιλητές: Pasi Sahlberg: Καθηγητής, Πανεπιστήμιο Harvard, Γιώργος Τσιάκαλος: Ομότιμος Καθηγητής Παιδαγωγικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Νατάσα Μερκούρη: Eπόπτρια φιλολόγων στη Νέα Γενιά Ζηρίδη, μέλος του Δ.Σ. της Νέας Παιδείας. Συντονισμός: Χριστίνα Κουλούρη: Καθηγήτρια Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας, Κοσμήτορας της Σχολής Πολιτικών Επιστημών, Διευθύντρια Κέντρου Έρευνας Νεότερης Ιστορίας (ΚΕΝΙ), Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Επιμέλεια κύκλου «Εκπαίδευση»: Μανώλης Πιμπλής. Δείτε ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΜΕΝΗ την εκδήλωση.

 • 28/4/2014: Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ,  σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ σας προσκαλούν σε μια βραδιά αφιερωμένη στον ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗ, τη Δευτέρα, 28 Απριλίου 2014, στις 20.00, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο Κώστας Αγγελάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής Παιδαγωγικών  στο Τμήμα Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, η Άννα Ιορδανίδου, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας Πανεπιστημίου Πατρών, ο φιλόλογος-συγγραφέας Δημήτρης Λάππας, οι εκδότες Νώντας και Βάσω Παπαγεωργίου, η Ντόρα Τσακνάκη και η Ειρήνη Χριστοπούλου,  επιμελήτριες των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ, οι κόρες του Ρίτα και Καλλιόπη Εμμανουηλίδου.

 • 13/4/2014: Ημερίδα με θέμα "Ο διαγωνισμός ως τρόπος επιλογής των μαθητών για την είσοδο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Διεθνείς εμπειρίες, πρότυπα, πειραματικά σχολεία". Κυριακή, 13 Απριλίου 2014, Αμφιθέατρο "Αντώνης Τρίτσης" του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, Ακαδημίας 50, Αθήνα. Ώρα έναρξης: 10.30.

 • 25/2/2014: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Η Νέα Παιδεία συμμετέχει στη διοργάνωση του συνεδρίου «Ακαδημαϊκή Αριστεία και Χάρισμα: Καινοτόμες Πρακτικές Προσωποποιημένης Μάθησης», που οργανώνουν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» σε συνεργασία με άλλους εκπαιδευτικούς φορείς, το Σάββατο, 15/3/2014 στην Αίθουσα Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Το συνέδριο βρίσκεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου (δείτε το σχετικο ΑΡΧΕΙΟ και την ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ). Πληροφορίες στην ιστοσελίδα.

 • 15/1/2014: Στο αρχείο θα βρείτε τα αποτελέσματα του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη". Η τελετή απονομής θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11.00, στην αίθουσα του κινηματογράφου του Ιδρύματος "Μιχάλης Κακογιάννης", Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 • 31/12/2013: Τα Εκπαιδευτήρια Σ. Αυγουλέα-Λιναρδάτου και η Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, διοργανώνει διημερίδα με θέμα "Διδάσκοντας τη γλώσσα μέσα από τις γλώσσες των μαθημάτων του σχολείου", 1-2 Φεβρουαρίου 2014. Δείτε εδώ το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ και την ΑΦΙΣΑ.

 • 31/12/2013: Η τελετή απονομής του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη", που προκηρύσσουν η Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Ιστορική έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες" του Ιονίου Πανεπιστημίου και η επιστημονική ένωση "Νέα Παιδεία", με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, θα γίνει το Σάββατο, 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11.00, στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα.  Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου, Γενικού και Εσπερινού Λυκείου, καθώς και Λυκείου Τεχνικής-Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Δείτε την ανακοίνωση, το έντυπο της αίτησης (υποβάλλεται χωριστή αίτηση για κάθε συμμετοχή) και το διαβιβαστικό από το Υπουργείο Παιδείας.   

 • 26/10/2013: Δείτε το αφιέρωμα της Εφημερίδας των Συντακτών στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα "Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη".

 • 10/10/2013: Δείτε την ανακοίνωση της Νέας Παιδείας για την τροπολογία για τις οργανικές θέσεις.

 • 7/10/2013: Πρόσκληση: Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013, οι Εκδόσεις Μεταίχμιο και η Νέα Παιδεία θα σας περιμένουμε στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, από τις 18.30, με πολλές προσφορές βιβλίων που αφορούν το εκπαιδευτικό σας έργο, για να σας ενημερώσουμε για τις επικείμενες αλλαγές στο Λύκειο καθώς και για το πρόγραμμα και το περιεχόμενο των επιμορφωτικών προγραμμάτων του Μεταιχμίου σε συνεργασία με τη Νέα Παιδεία για εκπαιδευτικούς της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τρεις τυχεροί θα κερδίσουν μια δωρεάν συμμετοχή σε επιμορφωτικό πρόγραμμα της επιλογής τους. Η κλήρωση θα γίνει στις 20.30 και δικαίωμα σε αυτή θα έχουν όλοι όσοι παρευρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση.

 • 28/8/2013: Επιμορφωτικά προγράμματα για εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και για μεταπτυχιακούς φοιτητές οργανώνουν οι Εκδόσεις Μεταίχμιο με τη Νέα Παιδεία. Μπορείτε να βρείτε τον πλήρη κατάλογο των προσφερόμενων προγραμμάτων στην ανακοίνωση. Τη Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου 2013, στις 18.30 θα γίνει ενημερωτική συνάντηση στον Πολυχώρο Μεταίχμιο, Ιπποκράτους 118, Αθήνα. Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τον εκδ. οίκο στο τηλέφωνο 2113003500 (εσωτ. 524) και στο email events@metaixmio.gr.

 • 21/8/2013: Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Κίνησης Πανεπιστημιακής Αναβάθμισης για το Νέο Λύκειο, η οποία εκφράζει ανάλογες θέσεις με αυτές της Νέας Παιδείας.

 • 7/8/2013: Ανακοίνωση της Νέας Παιδείας για το νέο πρόγραμμα για το Γυμνάσιο (in english)

 • 21/6/2013: Για τους γνωστούς λόγους έκτακτης ανάγκης, μια και οι ιστοσελίδες της ΕΡΤ εξακολουθούν να είναι "μαύρες", ανεβάσαμε τα 5 βραβευμένα ντοκιμαντέρ του διαγωνισμού, το διαφημιστικό σποτ της ΕΡΤ και απόσπασμα από την τελετή απονομής:

 • Δημοκρατία της Βαϊμάρης («Εκεί που έφτασε λίγο δεν είναι» ή … πώς γεννιέται ο φασισμός)-Καλλιτεχνικό Γυμνάσιο - Λ. Τ. Γέρακα

 • Ἡσυχίαν εἶχεν ὁ Δῆμος καὶ ἀντέλεγεν οὐδείς…-2ο Γενικό Λύκειο Ηλιούπολης

 • Αγρίνιο… Στου καπνού τα βήματα - Μουσικό Γυμνάσιο – Λ. Τ. Αγρινίου

 • Women Air Service Pilots (W.A.S.P.) - Μαριτίνα Δρακοπούλου (8ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λ.Τ. Χαλανδρίου)

 • Χριστόδουλος Σώζος: Ο ήρωας δήμαρχος της Λεμεσού - Λύκειο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λεμεσού

 • Διαφημιστικό της ΕΡΤ

 • Απόσπασμα από την τελετή απονομής

 • 11/6/2013: Διαβάστε την ανακοίνωση της Νέας Παιδείας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

 • 6/6/2013: Διαβάστε την ανακοίνωση της Νέας Παιδείας για την ανάθεση του μαθήματος της Ιστορίας.

 • 15/5/2013: Δείτε το απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων.

 • 11/5/2013: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα.

 • 1/5/2013: Δείτε την αφίσα και την πρόσκληση για την τελετή απονομής, καθώς και το ανανεωμένο δελτίο τύπου.

 • 30/4/2013: Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων του Πανελλήνιο Μαθητικού Διαγωνισμού Ιστορικού Ντοκιμαντέρ θα γίνει το Σάββατο, 11 Μαΐου 2013, στις 10.00, στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης", Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα. Η κράτηση είναι απαραίτητη λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Τα σχολεία των οποίων τα ντοκιμαντέρ προκρίθηκαν έχουν ήδη ειδοποιηθεί.

 • 20/2/13: Ημερίδα σε συνεργασία με την Educartoon: "Η αξιοποίηση της γελοιογραφίας στην εκπαίδευση: θεωρία και πρακτικές εφαρμογές", Αθήνα, 2/3/2013, 11.00-15.00, Ινστιτούτο Θερβάντες, Μητροπόλεως 23, Σύνταγμα. Οι θέσεις έκλεισαν. Δείτε το πρόγραμμα.

 • 3/12/12: Πληροφορίες για τρία σεμινάρια για μαθητές στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

 • 28/9/12: Οδηγίες για τη διδασκαλία της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στη Β' Λυκείου

 • 20/9/12: Ανακοίνωση για τη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Λύκειο τη σχολική χρονιά 2012-2013

 • 1/9/12: Ανακοίνωση για μαθήματα κινεζικής, τουρκικής και νέας ελληνικής ως δεύτερης/ξένης γλώσσας.

 • 20/6/12: Η ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του κορυφαίου ιστορικού της Εκπαίδευσης, παιδαγωγού και φίλου του περιοδικού Αλέξη Δημαρά. Διαβάστε τη σχετική ανακοίνωση

 • 9/5/12: ανακοίνωση της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού Νέα Παιδεία για την αλλαγή στην αξιολόγηση του μαθήματος της Νέας Ελληνικής Γλώσσας στη Β' και στη Γ' Λυκείου

 • 14/2/12: ανακοίνωση της επιστημονικής επιτροπής του περιοδικού Νέα Παιδεία για τους χειρισμούς του Υπουργείου Παιδείας για τα σχολικά εγχειρίδια της Ιστορίας

 • 29/12/11: Νέα κρούσματα υποβάθμισης της Ιστορίας στην εκπαίδευση

 • 28/11/11: (εξ αναβολής) Η νέα μεταρρύθμιση βλάπτει σοβαρά την Παιδεία, την Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2011, ώρα 19.00, Θέατρο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

 • 28/11/11: Η ερευνητική εργασία στο Λύκειο, Προβληματισμοί και προοπτικές, Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2011, Πολυχώρος Μεταίχμιο

 • 3/11/11: Αξιολόγηση φιλολογικών μαθημάτων (αρχείο PDF)

 • 1/11/11: Ανακοίνωση για τις σχολικές βιβλιοθήκες

 • 1/11/11: Πρόταση της ΟΙΕΛΕ για την αναδιάρθρωση της διοίκησης της εκπαίδευσης

 • 21/9/11: Απολογιστικό δελτίο τύπου από την ενημερωτική συνάντηση για τις αλλαγές στην Α' Λυκείου

 • 20/9/11: "Το ντοκιμαντέρ ως εκπαιδευτικό εργαλείο": Επιστημονική διημερίδα - Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εκπαιδευτικού Ινστιτούτου Ντοκιμαντέρ - StoryDoc, σε συνεργασία με το Goethe-Institut Athen, 22, 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 17.00-21.00.

 • Ενημερωτική συνάντηση με θέμα "Οι Αλλαγές στην α' Τάξη Λυκείου", 19 Σεπτεμβρίου, ώρα 19:00 στο βιβλιοπωλείο Ιανός

 • 20/9/11: ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΙΑΝΟ, Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2009

 

-
-

development: istomedia visit our Facebook page