ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Πρόσκληση υποβολής άρθρων σε συλλογικό τόμο
24-03-2021 22:42:14
Δραστηριότητες
pic

(update 13/06/2021)

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για το συλλογικό τόμο με τίτλο: «Μελετώντας και Διδάσκοντας την Ελληνική Επανάσταση στο σύγχρονο σχολείο: καινοτόμες ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις» παρατείνεται η προθεσμία υποβολής άρθρων έως τις 30 Ιουνίου 2021.


Στο πλαίσιο των δράσεων για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την Επιστημονική Ένωση «Νέα Παιδεία» ανακοινώνει την έκδοση συλλογικού τόμου με τίτλο:

«Μελετώντας και Διδάσκοντας την Ελληνική Επανάσταση στο σύγχρονο σχολείο: καινοτόμες ερευνητικές και διδακτικές προσεγγίσεις»

Στόχος της έκδοσης είναι η παρουσίαση νέων επιστημονικών μελετών και σύγχρονων  διδακτικών προσεγγίσεων  σχετικά με τη διδασκαλία της Ελληνικής Επανάστασης στο Σχολείο. Για τον λόγο αυτό καλούνται  οι ενδιαφερόμενοι ερευνητές και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων να αποστείλουν τις εργασίες τους έως τις 15 Ιουνίου 2021. Τα άρθρα που θα αποσταλούν θα κριθούν από επιτροπή ιστορικών και  ειδικών επιστημόνων της Διδακτικής της Ιστορίας. Συνολικά θα επιλεγούν για δημοσίευση 20 άρθρα με κριτήρια την πρωτοτυπία, την επιστημονική πληρότητα και τον καινοτόμο χαρακτήρα.

Την επιστημονική ευθύνη του τόμου που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2021  θα έχει ο καθηγητής Παιδαγωγικών του Ιονίου Πανεπιστημίου και Διευθυντής του περιοδικού Νέα Παιδεία Κωνσταντίνος Αγγελάκος ενώ την επιμέλεια της έκδοσης θα έχει ο Δρ Ιστορίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ευστ. Πουλιάσης

Προδιαγραφές άρθρων

  1. Έκταση άρθρου: έως 3500 λέξεις (συμπεριλαμβάνονται η βιβλιογραφία, παραρτήματα, πίνακες κ.λπ.)
  2. Γραμματοσειρά: Calibri 12, διπλό διάστιχο
  3. Βιβλιογραφία: Προτεινόμενο σύστημα βιβλιογραφικών παραπομπών και σύνταξης βιβλιογραφίας είναι το ΑΡΑ
  4. Υποσημειώσεις: στο τέλος της κάθε σελίδας.
  5. Παραγραφοποίηση: εσοχή 1,27 και όχι διάκενο.
  6. Περίληψη του άρθρου, ενταγμένη στην αρχή του κειμένου
  7. Στην αρχή του άρθρου αναγράφονται τα πλήρη στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ηλεκτρονική και τηλεφωνική διεύθυνση και η ιδιότητα του/των συγγραφέα/-έων).

Τα άρθρα καθώς και οποιεσδήποτε απορίες παρακαλούμε να αποστέλλονται στα emails stathis.pouliasis@gmail.com και (προαιρετικά) neapaideia.journal@gmail.com

 

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πρόκληση ενδιαφέροντος
Ενημέρωση: 24-03-2021 22:42 - Μέγεθος: 157.76 KB

Ενημερωτικό δελτίο