ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Πανελλήνιος διαγωνισμός «Ιστορίες που αφηγούνται τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού»
04-01-2023 14:22:05
Δραστηριότητες
pic

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ/-ΤΡΙΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

«Ιστορίες που αφηγούνται τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού»

Ιανουάριος – Απρίλιος 2023

ΠΛΑΙΣΙΟ – ΣΤΟΧΟΙ

Η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» και το Ιόνιο Πανεπιστήμιο-Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Καινοτομίας προκηρύσσουν Πανελλήνιο Διαγωνισμό για μαθητές/-τριες Γυμνασίου με θέμα: «Ιστορίες που αφηγούνται τα μνημεία του αρχαίου πολιτισμού».

Ανά τους αιώνες η τέχνη αφηγείται ιστορίες  που μπορεί να βασίζονται σε μυθικές, ιστορικές ή θρησκευτικές πηγές. Αφηγείται ακόμη ιστορίες προσωπικές που εμπνέουν για διαφορετικούς λόγους τους δημιουργούς των καλλιτεχνικών έργων.

Η κοινή θεματική και των τριών έργων είναι η σχέση του ανθρώπου με τα ζώα, μια σχέση διαχρονική που η αναπαράστασή της εμφανίζεται πολύ συχνά σε όλες τις μορφές της καλλιτεχνικής δημιουργίας. Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ελεύθερη προσέγγιση της σχέσης αυτής  και η δημιουργική έκφραση των μαθητών/-τριών που αφηγούνται τις δικές τους ιστορίες, βασισμένες σε συγκεκριμένα έργα. Ειδικότερα, επιδιώκεται οι μαθητές/-τριες να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους στον οπτικό γραμματισμό, τον ψηφιακό γραμματισμό και τη δημιουργική γραφή.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές/-τριες (ατομική ή ομαδική συμμετοχή) των τριών τάξεων των Γυμνασίων στην Ελλάδα, την Κύπρο και στα σχολεία της Ομογένειας. Κάθε σχολείο μπορεί να λάβει μέρος με περισσότερα του ενός έργα, αν το επιθυμεί.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Ενημερωτικό δελτίο