ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Ημερίδα "Ο διαγωνισμός ως τρόπος επιλογής των μαθητών για την είσοδο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Διεθνείς εμπειρίες, πρότυπα, πειραματικά σχολεία"
13-04-2014 14:58:12
Νέα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Ο διαγωνισμός ως τρόπος επιλογής των μαθητών για την είσοδο σε δημόσια γυμνάσια και λύκεια. Διεθνείς εμπειρίες, πρότυπα, πειραματικά σχολεία.

Κυριακή, 13 Απριλίου 2014 10.30-13.30, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης
Ακαδημίας 50, ΑΘΗΝΑ

Ομιλητές:
Άννα Τραϊανού, Reader in Educational Studies στο Τμήμα Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Goldsmiths του Λονδίνου, Ο τρόπος εισαγωγής των μαθητών στα δημόσια σχολεία της Αγγλίας.
Γιώργος Μπαγάκης, Καθηγητής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Από τα πειραματικά και τα πρότυπα σχολεία στα πρότυπα πειραματικά σχολεία

Παρεμβαίνουν:
Γιώργος Μπαραλός, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (Π.Ε.Σ.Σ.)
Κώστας Αγγελάκος, Αναπληρωτής Καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστημίο, Πρόεδρος του Εποπτικού Επιστημονικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του Πρότυπου Πειραματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αγίων Αναργύρων και Διευθυντής του Περιοδικού «Νέα Παιδεία»
Δόμνα Μπογδάνου, Aντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Προτύπου Πειραματικού Γυμνασίου Αθηνών

Χαιρετίζουν: Εκπαιδευτικοί και τοπικοί φορείς
Συντονιστής της ημερίδας: Γιώργος Μπαγάκης, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (gbag@otenet.gr)

Πλαίσιο της ημερίδας: Στην ημερίδα θα τεθεί το ζήτημα της ορθότητας και της αναγκαιότητας της εισαγωγής των μαθητών σε ένα δημόσιο σχολείο με διαγωνισμό (δηλαδή εξετάσεις με περιορισμένες θέσεις προς κάλυψη, ανεξάρτητα του αριθμού των εξεταζόμενων μαθητών), ώστε το σχολείο να αποκτήσει μαθητές υψηλών ακαδημαϊκών επιδόσεων. Η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί αφενός υπό το πρίσμα θεσμών που υπάρχουν σε άλλες χώρες, αφετέρου υπό το πρίσμα σύντομης αναδρομής στην ελληνική εμπειρία των προτύπων και πειραματικών σχολείων, καθώς επίσης στο πλαίσιο σύγχρονων προσεγγίσεων για τη βελτίωση σχολείου.

Πληροφορίες: Φωτεινή Νέζη, Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Τηλέφωνο: 27410-74993, e-mail: nezi@uop.gr. Η εγγραφή πραγματοποιείται με την αποστολή με e-mail του ονόματος, ιδιότητας, φορέα και τηλεφώνου επικοινωνίας. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας ως προς τους συμμετέχοντες. Η συμμετοχή στην ημερίδα είναι δωρεάν και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής. Ιστοσελίδα: http://goo.gl/d3CK2i

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Πρόγραμμα ημερίδας
Ενημέρωση: 16-10-2020 14:58 - Μέγεθος: 791.35 KB

Ενημερωτικό δελτίο