ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Νέα - Δραστηριότητες

Δελτίο Τύπου και livestreaming για τη διαδικτυακή συνάντηση για τα αποσυρθέντα Προγράμματα Σπουδών της Ιστορίας
20-10-2020 13:42:53
Νέα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Tα αποσυρθέντα Προγράμματα Σπουδών Ιστορίας του 2018 Η εμπειρία μιας εκλεκτής συνάντησης

Αθήνα, 17/10/2020

Ο Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, το ΠMΣ «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου και η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» διοργάνωσαν την Tετάρτη, 14/10/2020 διαδικτυακή συνάντησησυζήτηση με θέμα τα αποσυρθέντα Προγράμματα Σπουδών Ιστορίας του 2018. Το ενδιαφέρον και η συμμετοχή του εκπαιδευτικού κόσμου ξεπέρασε κάθε προσδοκία: σε λίγα λεπτά συμπληρώθηκαν οι 300 συμμετέχοντες στην πλατφόρμα Zoom, ενώ την ίδια ώρα 4.468 άτομα πέρασαν από το live streaming της «Νέας Παιδείας» στο facebook.

Οι ομιλητές παρουσίασαν την πολύπαθη ιστορία της εκπόνησης και κατάργησης Προγραμμάτων Σπουδών Ιστορίας τα οποία επιχείρησαν στοιχειώδη ανασυγκρότηση και εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας του αντικειμένου στο σχολείο, σε μια προσπάθεια εναρμονισμού τους με τις σύγχρονες τάσεις τόσο της ακαδημαϊκής ιστορίας όσο και της Διδακτικής της Ιστορίας παγκοσμίως. Διατυπώθηκαν ερωτήματα και έγινε γόνιμη συζήτηση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον για 3 ώρες.

Ενόσω περιμένουμε τεκμηριωμένη απάντηση από το ΙΕΠ για «τα σημαντικά επιστημονικά και παιδαγωγικά προβλήματα» των προγραμμάτων αυτών, που επίσης «διακρίνονταν για την αποσπασματικότητά τους», αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά τους εισηγητές, τις εισηγήτριες και τους/τις συναδέλφους που συμμετείχαν σε αυτήν την εκδήλωση: αγαπάμε και νοιαζόμαστε για την ιστορία και τις εκπαιδευτικές της περιπέτειες. Έχουμε ανάγκη από κριτικά σκεπτόμενους μαθητές και μαθήτριες και θα συνεχίζουμε να παλεύουμε για αυτό, θυμίζοντας ότι εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό.

Livestreaming: https://www.facebook.com/NeaPaideiaGlossa/videos/395779361806973

Όμιλος για την Ιστορική Εκπαίδευση στην Ελλάδα

ΠMΣ «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία»

Γλώσσα συνημμένου: Ελληνικά Τύπος: Αρχείο PDF Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση
Ενημέρωση: 20-10-2020 13:42 - Μέγεθος: 545.81 KB

Ενημερωτικό δελτίο