"Αλλά ενώ όλα τα στοιχεία δείχνουν τη βελτίωση, έχω την αίσθηση πως η ίδια η Εκπαίδευση μάλλον υποβαθμίστηκε, απαξιώθηκε, υποτιμήθηκε, αποδυναμώθηκε. Δεν έχει πια το κύρος και την αίγλη που είχε άλλοτε, δεν δίνει τις ελπίδες και τις προοπτικές που έδινε άλλοτε¨.
Ο συγγραφέας, χρησιμοποιώντας την τεχνική της εσωτερικής συνέντευξης, γράφει στις 144 σελίδες του βιβλίου την προσωπική του ιστορία, την προσωπική του διαδρομή και μέσα από αυτήν, την ιστορία της ελληνικής Εκπαίδευσης, από το 1964 έως τις μέρες μας.
"Με αυτό το μυθιστόρημα κλείνει ο κύκλος κάποιων ηρώων που εμφανίστηκαν στα δύο προηγούμενα μυθιστορήματα. Σε αυτό θεωρώ ότι η γραφή είναι πιο ώριμη, η πλοκή σημαντική με πολλές ανατροπές και ο τόπος και ο χρόνος διευρύνονται."
Tο Σπίτι της Κύπρου, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» του Ιονίου Πανεπιστημίου, το επιστημονικό περιοδικό Νέα Παιδεία, το λογοτεχνικό περιοδικό Φρέαρ και οι εκδόσεις Μεταίχμιο, διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα «Δημιουργική Γραφή και Λογοτεχνία στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», η οποία πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2016 στο Σπίτι της Κύπρου στην Αθήνα.