ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Άρθρα

 Σελίδα 38 από 55: << < > >>

Ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών: μηνύματα από το παρελθόν για επιλήσμονες

 "Κανένας δάσκαλος να μή διδάσκη παραπάν' από δυο ώραις την ήμερα, και τον επίλοιπον καιρό να τον δοθή ένα έργο, που έχει να κάμη το σκολειό, δηλαδή άλλος να συγγράφ', άλλος να μεταφράζ', άλλος ν' αντίγράφη στη δουλειά του, η στη δουλειά που τον διορίσουν. Αυτοί να 'χουν πλερωμή καλή…» Καταρτζής Δημήτριος

Ο Μενέλαος Λουντέμης απών στο Πρόγραμμα Σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πειραιά (Πρόεδρος Αικατερίνη Ναούμ) οργανώθηκε φιλολογική εκδήλωση – αφιέρωμα στον Μενέλαο Λουντέμη, η οποία πραγματοποιήθηκε, με εξαιρετική επιτυχία, στις 23 Ιανουαρίου 2013, στην Ελληνογαλλική Σχολή Jeanne d’ Arc του Πειραιά, με την τιμητική παρουσία της κόρης του Μυρτώς Λουντέμη.

Από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, κι από τον Ι. Θ. Κακριδή στον Σωτήρη Γκλαβά

Όταν το 1964 η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου ίδρυσε το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, επέλεξε ως Πρόεδρό του τον Ι. Θ. Κακριδή, καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, επιφανή φιλόλογο με διεθνή καταξίωση.

Πάλιν η Ηρωδιάς μαίνεται, πάλι ζητεί την κεφαλήν του … μονοτονικού επί πίνακι

Είπα κι εγώ! Τόσοι μήνες πέρασαν κι ούτε μια πρόταση νόμου δεν έγινε ούτε μια διαμαρτυρία για τον ξεπεσμό της νεοελληνικής γλώσσας, που οφείλεται στο... μονοτονικό.

Ανάμεσα στα άκρα

Τα αυταρχικά συστήματα διακυβέρνησης  ή διοίκησης βασίζονται στο φόβο. Θέτουν αυστηρούς κανόνες, ασκούν στενό έλεγχο για την τήρησή τους, επιβάλλουν σκληρές τιμωρίες στους παραβάτες.

Παιδεία δημοκρατίας

Κάθε οργανωμένο κοινωνικό σύνολο, μικρό και μεγάλο, συγκροτείται με βάση ορισμένες αρχές – ιδεολογικές παραδοχές, έχει ορισμένους σκοπούς και διέπεται από κάποιους κανόνες. Τα μέλη που εντάσσονται σε κάθε παρόμοιο σύνολο (κόμμα, οργάνωση, ομάδα) ενστερνίζονται την ιδεολογία του, υιοθετούν τις επιδιώξεις του και αποδέχονται τους κανόνες.

Κωνσταντίνου Τσιάρα Διεξοδικό Συντακτικό της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας, Λάρισα: Prosperus 2012

Από την εποχή του Ηρωδιανού και του Απολλώνιου Δύσκολου (2ος αι. μ.Χ.) ο όρος σύνταξις υιοθετήθηκε για να αποδώσει τον συσχετισμό των λέξεων στην πρόταση, καθώς και τη δομή της πρότασης.

ARTiT: Κριτική και δημιουργική μάθηση μέσα από την αισθητική εμπειρία

Το πρόγραμμα ARTiT: Develpoment of Innovative Methods of training the trainers ολοκληρώθηκε το 2012. Συμμετείχαν φορείς από τέσσερις χώρες. Συγκεκριμένα η Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο από την Ελλάδα, τα Roskilde University και VUCFYN Ringen Glamsbjerg από τη Δανία, το Pitesti University από τη Ρουμανία και το Arbetarnas Bildningsforbund (Workers' Educational Association) από τη Σουηδία.


 Σελίδα 38 από 55: << < > >>

Ενημερωτικό δελτίο