ShareThis
Η Javascript πρέπει να είναι ενεργοποιημένη για να συνεχίσετε!

Άρθρα

 Σελίδα 3 από 41: << < > >>

Η Διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων: η πραγματικότητα και οι προτεινόμενες αλλαγές

Το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕΚΕΣ) Στερεάς Ελλάδας, η Δ/νση Β/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Φθιώτιδας συνδιοργανώνουν την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2022 ενημερωτική - επιμορφωτική Ημερίδα που απευθύνεται στους/ις εκπαιδευτικούς ΠΕ02, με θέμα: «Η Διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων: η πραγματικότητα και οι προτεινόμενες αλλαγές».

Μόνο σε ψηφιακή μορφήΕκτός θεματικής κατηγορίας
Η Ανώτατη Εκπαίδευση μάς ενδιαφέρει όλους

"Αυτό το μεταπολιτευτικό «άνοιγμα» της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε μεγαλύτερο αριθμό νέων για σπουδές, παρά τις επιφυλάξεις και τα τρωτά του σημεία, διαφαίνεται σταδιακά ως ένας σημαντικός παράγοντας προόδου και εκσυγχρονισμού της χώρας. Ο κύριος υποδοχέας αυτού ρεύματος κοινωνικής ανόδου και σπουδών, τα ελληνικά Πανεπιστήμια, με τον τρόπο λειτουργίας τους και τις αδυναμίες τους, αναμφισβήτητα αποτέλεσαν και αποτελούν θεμελιώδη πυλώνα επιστημονικής, οικονομικής και κοινωνικής προόδου της χώρας. Πολύ εύστοχα ο συνάδελφος Ν. Μαραντζίδης διαπίστωνε πρόσφατα ότι ο πιο διεθνοποιημένος τομέας της ελληνικής κοινωνίας σήμερα είναι ο χώρος των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων. Εξάλλου, επικυρώθηκε περίτρανα και στη δύσκολη περίοδο της πανδημίας η υψηλή ποιότητα, η διεθνής αποδοχή και κυρίως η κοινωνική προσφορά του επιστημονικού δυναμικού της χώρας."

Τα νέα ΠΣ στα Λατινικά: Προοπτικές και προκλήσεις

Η "Νέα Παιδεία" οργανώνει την 1η Απριλίου 2022, ώρα 19:00, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα "Τα νέα ΠΣ στα Λατινικά: Προοπτικές και προκλήσεις".

Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα.

Μόνο σε ψηφιακή μορφήΕκτός θεματικής κατηγορίας
Οβίδιος, Ηρωίδες

Οβίδιος, Ηρωίδες, Εισαγωγή - Κείμενο – Μετάφραση - Σχόλια Β. Βαϊόπουλος, Α.Ν. Μιχαλόπουλος,  Χ.Ν Μιχαλόπουλος, σελ. 639, Εκδόσεις Gutenberg

Γράφει η Ελευθερία Παπαμανώλη

Λατινικά Γ' Λυκείου: Προβληματισμοί και Προτάσεις

Αφορμή γι’ αυτή την παρέμβαση στάθηκε ο διάλογος που αναπτύχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τα προβλήματα που διαπιστώνονται στην τάξη, κατά τη διδασκαλία των Λατινικών της Γ' Λυκείου, το παρόν σχολικό έτος (2021-2022).

Μόνο σε ψηφιακή μορφήΕκτός θεματικής κατηγορίας
Αξιολόγηση στη σχολική εκπαίδευση. Να βάλουμε «το άλογο μπροστά από το κάρο»

Το άρθρο αυτό του Γιώργου Μπαγάκη αποτελεί το τρίτο και τελευταίο άρθρο που δημοσιεύεται τις τελευταίες εβδομάδες.

Μόνο σε ψηφιακή μορφήΕκτός θεματικής κατηγορίας
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ Λόγος

Η ιστορία του ανθρώπου ταυτίζεται με την ιστορία του λόγου του. Άνθρωπος σημαίνει  λόγος. Η όποια προηγούμενη κατάστασή του είναι προανθρώπινη. Και  εν αρχή και πάντοτε και παντού τα πάντα διέπει ο λόγος, άρρηκτα (και αποκλειστικά) δεμένος με τον άνθρωπο και με την κοινωνική ζωή  του σε όλη την  εξελικτική πορεία της.

Απόψεις συναδέλφων για τη διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών στην Α' Λυκείου

Στις 8/2/2021 αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του περιοδικού Νέα Παιδεία ερωτηματολόγιο για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών της Α’ Λυκείου, το οποίο προσκαλούνταν να απαντήσουν συνάδελφοι που κατά τη φετινή σχολική χρονιά (2020-2021) διδάσκουν το συγκεκριμένο μάθημα. Στόχος ήταν να αποτυπωθεί η εμπειρία τους από αυτή την αλλαγή.

Το ερωτηματολόγιο απαντήθηκε από 105 συναδέλφους, αριθμός που επιτρέπει μια πρώτη αποτύπωση των απόψεων τους σχετικά με την αλλαγή.

Μόνο σε ψηφιακή μορφήΕκτός θεματικής κατηγορίας
Ανοίξτε τα σχολεία και τα πανεπιστήμια  στους ανθρώπους του βιβλίου, της Τέχνης, του πολιτισμού!

Πρόταση του παλιότερου ελληνικού παιδαγωγικού περιοδικού, της Νέας Παιδείας.

Μόνο σε ψηφιακή μορφήΕκτός θεματικής κατηγορίας

 Σελίδα 3 από 41: << < > >>

Ενημερωτικό δελτίο